Kontakt

Biotehniška šola Rakičan

Rakičan, Lendavska ulica 3

9000 Murska Sobota 

02 530 37 50

051 608 300

Splet: http://www.solarakican.si

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

----------------------------------------------------

           ODJAVA OD MALICE

 ---------------------------------------------------

Predstavitev Šole

Dvig digitalne kompetentnosti

 

PROJEKT ZELPOD

INOVATIVNE EKOSISTEMSKE REŠITVE  ZA PRILAGAJANJE NA PODNEBNE SPREMEMBE ZA PRIDELOVANJE ZELIŠČ NA MALIH KMETIJAH   (ZELPOD)

 

 

 

 

eip

Spoznavanje začimb

V poletnih mesecih spoznavamo in pridelujemo zelišča, v zimskem času pa se posvečamo začimbam.

Tako smo spoznavali pet najdražjih začimb: žafran, vanilijo, kardamom, klinčke, cimet. Posvetili pa smo se tudi ostalim, kot so poper, piment, kurkuma, muškatni orešek, ingver ...

Žafran je najdražja začimba, saj zahteva veliko ročnega dela. Za 500 g te začimbe je namreč potrebno nabrati cvetne brazde iz približno 80 000 cvetov pravega žafrana.

Ima pomembne zdravilne učinke, in sicer obnavlja kri, pomlajuje, povečuje energijo, izboljša razpoloženje, spomin, koncentracijo, lajša simptome depresije. Uporabljamo ga v kulinariki kot začimbo za ribe, perutnino, riž, kolača, likerje ...

Njegovo aromo in okus spoznavali s pripravo in degustacijo žafranovega mleka.

Pa saj vsi poznamo rek "drago kot žafran".

326231088 672174331274911 4745142286395006749 n326336552 867792237891361 4792569965124477019 n326377752 840233273739469 5729699507674010077 n

Z nadaljnim brskanjem po naši spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij si preberite Pravno obvestilo.

 

logotip Razvoj podeželja