Maps

Predstavitev Šole

Contact

Biotechnological School Rakičan

Rakičan, Lendavska 3

9000 Murska Sobota

02 530 37 50

Splet: http://www.solarakican.si

E-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

EIP Ekskurzija

Dijaki Biotehniške šole Rakičan razredov 2A in 3A so se 16.3.2021 skupaj s spremljevalci udeležili ekskurzije v sklopu izvajanja EIP projekta: Okoljsko učinkovita kmetijska pridelava koruze in pšenice na vodovarstvenih območjih.

Prvi del ekskurzije je bil obisk podjetja KG Črnci, ki v projektu sodeluje z gnojilnim poskusom in poskusom z alternativnimi metodami zatiranja plevelov na lažjem tipu tal. Pri tem se je razvila zanimiva diskusija okrog različnih sodobnih pristopov, ki pripomorejo k dvigu agronomske učinkovitosti dodanega dušika in okolju prijaznejšemu zatiranju plevelov v pšenici in koruzi. Po končanem obisku podjetja KG Črnci je sledil še obisk podjetja ŽIPO Lenart, ki v projektu prav tako sodeluje z gnojilnim poskusom in poskusom z alternativnimi metodami zatiranja plevelov vendar na težjem tipu tal. Na posestvu ŽIPO Lenart so imeli dijaku priložnost videti še enega izmed najsodobnejših strojnih parkov za kmetijsko mehanizacijo v Republiki Sloveniji.

 

1

Z nadaljnim brskanjem po naši spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij si preberite Pravno obvestilo.

 

logotip Razvoj podeželja